Site icon Nasıl Denir

Kamu Çalışanlarının WhatsApp Kullanması Yasaklandı Mı?

whatsapp yasaklandı mı?

whatsapp yasaklandı mı?

Kamu Çalışanlarına WhatsApp Yasağı Geliyor

Kamu çalışanlarının WhatsApp kullanması yasaklandı mı? Son zamanlarda gündemde sosyal medya düzenlemesi ile ilgili yığınla haber dolaşıyor. Yeni çıkan ve gündeme bomba gibi düşen haberlerden birisi de Kamu çalışanlarına gelmesi muhtemel olan WhatsApp yasağı.

TBMM’ye sunulan yasa teklifi kabul edilip onaylandıktan sonra sosyal medya ile ilgili olaylar daha da karmaşık bir hal aldı. Hürriyet’in yaptığı yeni habere göre Kamu çalışanlarının WhatsApp kullanması yasaklanacak. Yerli kaynakların kullanılması istenerek yeni yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Bu kapsamda kamu çalışanlarının işlerini WhatsApp üzerinden değil de yerli çözümler üzerinden devam ettirmesi gerekiyor.

Cumhur Başkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından tasarlanan ve TBMM’ye sunulan yasa tasarısının içerisinde yerli çözümlere odaklanma seçeneği de bulunuyor. Henüz sivil halk için bu yasalar geçerli değil ancak ilerleyen zamanlarda bu durumlar da göz önünde bulundurularak hareket edilebilir. Alınan kararlara göre kamu hizmeti veren tüm çalışanların WhatsApp kullanması mesai saatleri içerisinde yasak olacak. Öyle ki iş ile ilgili görüşmeler de yerli çözümler tarafından sağlanacak.

WhatsApp Yasağı Kişisel Hayatı Etkileyecek Mi?

WhatsApp yasağı kişisel hayatı etkileyecek mi? Kamu çalışanlarının WhatsApp kullanması yasaklandı haberinden sonra gelen sorular arasında normal hayatları etkileyecek mi soruları da bulunuyordu. Şu an için alınan kararlarda sivil hayatı etkileyen bir durum bulunmuyor. Ancak ilerleyen zamanlarda alınabilecek ekstra güvenlik önlemleri nedeni ile böyle bir durumun gerçekleşmesi ön görülebilir.

Kamu çalışanları normal hayatlarında WhatsApp veya Telegram gibi yabancı kaynaklı çözümleri sorunsuz şekilde kullanabilecek. Mesai saatleri içerisinde ve iş ile ilgili yapılması gereken sohbetlerde kesinlikle Yerli kaynakları kullanmaları gerekiyor. Konu hakkında henüz verilecek cezalar belirlenmiş değil ancak ön görülen cezalar arasında kınama cezası bulunuyor.

Exit mobile version