2021’de Vizyona Girecek 7 Aksiyon Filmi

2021 için yaklaşan aksiyon filmleri listeleri çoktan hazırlanmaya başladı bile. Ve oldukça da bütçeleri ve sınırlarını zorlamak için ayarlanmış filmler.
Okunuyor 2021’de Vizyona Girecek 7 Aksiyon Filmi

Öyleyse, o film planlayıcısını çıkarın, bu listeyi dikkatlice okuyun ve 2021 aksiyon filmleri hakkındaki tüm önemli bilgileri not edin.

2021’de Çıkacak Aksiyon Filmleri

1. Chaos Walking

chaos walking 2021 aksiyon filmleri

Çıkış tarihi: 22 Ocak 2021

Yönetmen: Doug Liman

Başrollerde: Tom Holland, Daisy Ridley, Mads Mikkelsen

Tom Holland’ın 2021’de yayınlanacak iki aksiyon destanı var. Yıl, Patrick Ness’in genç yetişkin çok satan kitabı The Knife of Never Letting Go’nun bu distopik uyarlamasıyla başlıyor. Yeni Dünya’nın kadınlardan arınmış uzak gezegeninde yer alan Chaos Walking, bize ‘’Gürültü’’ olarak bilinen güçlü bir kuvvet tarafından harap edilen tuhaf, fütüristik bir ortamı gösteriyor. Bu, Yeni Dünya’nın erkek sakinlerinin, Holland’ın asil karakteri Todd da dahil olmak üzere birbirlerinin düşüncelerini duymalarını sağlıyor. Daisy Ridley’in mahsur kalan karakteri Viola ile karşılaştığında, ortada Mads Mikkelsen’in acımasızca hesaplayan Prentiss’iyle iyiye ve kötülüğe karşı bir savaş başlatır.

The Bourne Identity’den Doug Liman’ın yardımcılığını üstlendiği Chaos Walking, beyaz perdeye giden yolda pek çok başarısızlık ve yeniden çekim yaşadı. Kıyamet eylemini toplumsal cinsiyet rolleriyle ilgili merak uyandırıcı bir anlayışla harmanlayan Ness’in kitabının popülaritesi göz önüne alındığında, umarız düşündürücü bir macera bekleyebiliriz. Holland ve Ridley elbette bu türe yabancı değiller ve güçleri hikayenin giderek daha geniş bir kitleye ulaşmasına yardımcı olabilir.

2. No Time To Die

no time to die

Çıkış tarihi: 2 Nisan 2021

Yönetmen: Cary Joji Fukunaga

Başrollerde: Daniel Craig, Rami Malek, Lashana Lynch, Ana De Armas, Lea Seydoux

Onun adını ve numarasını biliyorsunuz. Dünyanın en kötü şöhretli gizli ajanı James Bond, Ölmek İçin Zaman Yok’taki (No Time To Die) 25. macerasına geri dönüyor ve Daniel Craig’in on yıla yayılan casusluk serisindeki beşinci ve son gezisi olacak. Bu kez, Craig’in 007’si Spectre’nin sevgisi Madeleine (Lea Seydoux) ile ağdan çıkıyor. Ancak Safin (Rami Malek) adıyla anılan geçmişinden gelen karanlık bir sır, kısa süre sonra Bond’u dünyayı kurtarmak için bir yarışa çekiyor.

Gerçek Dedektif ve Maniac lideri Cary Joji Fukunaga, Craig’i her zamanki egzotik yerlerle (Bond’un atalarının Jamaika’daki evine bir gezinti de dahil) ve patlayıcı aksiyon sekanslarıyla yükseklere göndermeye söz veriyor. Yine de Ölmek İçin Zaman Yok, Fleabag’den Phoebe Waller-Bridge ile senaryoya kendi benzersiz zekasını getirmeye hazırlanıyor. Bundan da öte, Bond serisinin gelecekte nereye gideceğini gösterebilecek iki yeni ajan karşımıza çıkıyor: yeni 00 ajan Nomi (Lashana Lynch) ve Paloma (Ana de Armas).

3. Godzilla vs. Kong

godzilla vs kong 2021 aksiyon filmleri

Çıkış tarihi: 21 Mayıs 2021

Yönetmen: Adam Wingard

Alexander Skarsgard, Mille Bobby Brown, Rebecca Hall başrolde

Godzilla’yı bilirsiniz. King Kong’u bilirsiniz. Böylece, bu iki canavar filmi simgesi çarpıştığında patlayacak olan katliamı hayal edebilirsiniz. Warner Bros ‘MonsterVerse’ serisinin son bölümünde, Godzilla ve Kong filmlerinin birbirinden farklı konuları, muazzam bir savaşın ortasında kalan bir grup talihsiz insanla bir araya geliyor.

Konuk yönetmen Adam Wingard, devlerin uzun zamandır beklenen bu çatışmasıyla büyük bütçeli film yapımcılığına ilk adımını atıyor. Bu arada kadro, Alexander Skarsgard ve Rebecca Hall gibi yeni gelenleri Millie Bobby Brown ve Kyle Chandler gibi geri dönen yüzlerle karıştırıyor. Wingard filmi “devasa canavar kavgası” filmi olarak tanımlıyor ve bu aksiyon filmi sevenleri çok heyecanlandırıyor.

4. Fast & Furious 9 / Hızlı ve Öfkeli 9

hızlı ve öfkeli 9

Çıkış tarihi: 28 Mayıs 2021

Yönetmen: Justin Lin

Başrollerde Vin Diesel, John Cena, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson

Dokuzuncu Hızlı ve Öfkeli filminde ailenin önemi hakkında daha fazla yer çekimine meydan okuyan sahne ve basmakalıp sözler yine var. Belki de bu dizinin nispeten mütevazı bir sokak yarışıyla başladığını unutmak kolaydır, ancak 2011’deki Fast Five’tan bu yana, bu tırmanan başarılı seri için hiçbir dublör çok saçma durmuyor.

2019’un Hobbs & Shaw‘dan sapmasının ardından (Dwayne Johnson ve Jason Statham) şimdi Hızlı ve Öfkeli filmlerine doğru bir rota belirledi. Bu, Vin Diesel’in mırıldanan, iri yarı araba hırsızı Dominic Toretto’nun yine merkez sahnede olduğu anlamına geliyor, ancak Diesel ve Johnson’ın Fast 8 setindeki çekişmesi göz önüne alındığında, ikincisi ortaya çıkmıyor gibi görünüyor.

Dom bu kez Bumblebee’den John Cena’nın canlandırdığı uzun süredir kayıp olan kardeşiyle karşı karşıya geliyor. Bu arada aksiyon sahneleri, arabaların uçurumların etrafında ipler üzerinde sallanmasıyla ve daha pek çok şeyle fizik kanunlarından açıkça daha da kopuk hale geliyor.

5. Top Gun: Maverick

top gun: marvick aksiyon filmleri

Çıkış tarihi 2 Temmuz 2021

Yönetmen Joseph Kosinski

Başrollerde Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm

Uzun zamandır beklenen Top Gun devam filminde hız sabitleyici yeniden etkinleştirildi. Orijinal Top Gun’un 1986’da piyasaya sürüldüğünü söylediğimizde, belirli bir nesil olanlar kendilerini çok yaşlı hissedecekler. Pop kültüründeki o dönüm noktasından sonra, Aviator gölgeleri, “hız ihtiyacı” kelimeleri ve voleybol oyunları bir daha asla aynı olmayacak. Şimdi, otuz yıl sonra, yıldız Tom Cruise, kendisini Hollywood’ın yıldız listesinin başına getiren kendini beğenmiş savaş pilotu Maverick rolüne geri dönüyor. Ama elbette Maverick artık daha yaşlı ve daha akıllı.

Bu kez, Maverick’in son kanat adamı Goose’un (Anthony Edwards) oğlu Bradley (Miles Teller) dahil olmak üzere yeni öğrencilerden oluşan bir filoyu eğitiyor. Geçmişin nostaljisi, yönetmen Joseph Kosinski’nin (2013 bilimkurgu destanı Oblivion’da Cruise ile birlikte çalışan) yönetimindeki günümüzün kükreyen teknolojisiyle buluşuyor. Bu sadece gerçek jetlerle çekim yapmayı değil, aynı zamanda tüm ana oyuncu kadrosunu almayı da içeriyordu, sadece Cruise’u değil, içlerinde uçuyorlar. Film ultra yüksek çözünürlüklü 6k ile çekildi, muhteşem hava sekanslarında daha fazla ayrıntıya yer verildi ve ilk filmde itici güç olan Jerry Bruckheimer gözetiminde filme alındı.

6. Matrix 4

matrix 4 2021'de çıkacak aksiyon filmleri

Çıkış tarihi 22 Aralık 2021

Yönetmen Lana Wachowski

Başrollerde Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Jada Pinkett Smith, Yahya Abdul-Mateen II

1999’da piyasaya çıkan The Matrix, aksiyon filmleri arasında yeni bir çığır açtı. Batı felsefesi Doğu kung-fu’yla tanıştı, hepsi çığır açan ‘kurşun zamanı’ efektleriyle süslendi ve hacker’dan insana dönüşen kurtarıcı Neo olarak havalı karizmatik Keanu Reeves’le tepesinde. Filmin gişe rekorları kırmasına ve gişe rekorları kıran her filmin üzerine uzun bir gölge düşürmesine şaşmamalı. Keşke yönetmen Wachowskiler bu sarhoş edici özü aşırı şişirilmiş devam filmlerinde şişeleyebilselerdi.

Yine de, Lana Wachowski (kardeşi Lilly yokken) şimdi dördüncü bir Matrix aksiyonu için kamera arkasına geri döndü. Reeves, Carrie-Anne Moss’la birlikte Trinity olarak geri dönüyor. İkisi de 2003’ün The Matrix Revolutions’ında öldüğü için garip. Onlar bunu açıklamaya çalışırken biz de Watchmen‘den Yahya Abdul-Mateen II’nin oyuncu kadrosundaki varlığını merak ediyoruz. Genç Morpheus’u oynuyor olabilir mi? Orijinal Morpheus oyuncusu Laurence Fishburne için resmi olarak itibarlı bir rol yok, bu yüzden bu yeni Matrix filmi bir ön hazırlık olabilir mi?

7. Mission: Impossible 7 (Görevimiz Tehlike)

görevimiz tehlike 7 - 2021'de çıkacak aksiyon filmleri

Çıkış tarihi: 19 Kasım 2021

Yönetmen Christopher McQuarrie

Başrollerde Tom Cruise, Rebecca Hall, Simon Pegg, Vanessa Kirby

Top Gun: Maverick’te gökyüzüne çıktıktan sonra Tom Cruise, inanılmaz derecede cesur IMF ajanı Ethan Hunt olarak geri döner. Top Gun, Cruise’un kariyerini başlattıysa, Mission: Impossible franchise, Cruise’un kendi dublör işini yapma eğilimini sergileyerek onu doğru dürüst bir yıldıza dönüştürdü. Aslında, Ethan Hunt’ın nerede bitip Cruise’un nerede başladığını söylemek giderek zorlaşıyor, ama bu filmlerin en eğlenceli yanı da bu.

Görevimiz Tehlike serisi, sonraki her gişe rekorunu artırması açısından nadir bir seri. Bunun nedeni belki de filme kendini adamış Cruise’un, yani dublörden ziyade kendisini aksiyona atarak seyirciye iyi vakit geçirmek isteyen mükemmel bir şovmen olan kendisi.

Yedinci film (yakında sekizinci gelecektir) Cruise’u Mission: Impossible – Fallout’un yönetmeni Christopher McQuarrie ile yeniden bir araya getiriyor. Mekanlar Venedik’ten Norveç’e kadar uzanıyor ve sahnede Rebecca Ferguson, Simon Pegg ve Vanessa Kirby gibi birkaç tanıdık yüz var. Bu arada, franchise yeni gelenleri arasında Hayley Atwell ve Pom Klementieff yer alıyor. Görevimiz tehlike 7 merakla beklenen aksiyon filmleri arasında

İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler:

En İyi Yabancı Diziler 2020 | IMDB 8.0 Üstü 57 Harika Dizi

2020’nin En İyi 6 Bilim Kurgu Filmi

En İyi Netflix Dizileri 2020 – En İyi 10 Dizi

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın