2020 Yılının En İyi Battle Royale Oyunları

Okunuyor 2020 Yılının En İyi Battle Royale Oyunları

Son zamanların en gözde oyun türlerinden biri olan battle royale, artık oyun şirketlerinin neredeyse en alakasız oyunda bile bulundurduğu bir moda dönüştü. Gerçekten dünya üzerinde birçok oyuncunun beğenisini alan bu tür, artık çoğu FPS oyununda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu yazıda 2020’nin en iyi battle boyale oyunlarını inceleyeceğiz.

En İyi Battle Royale Oyunları

PUBG

PUBG - En iyi battle royale oyunları

Player Unknown Battle Grounds bilinen kısaltması ile PUBG, en iyi battle royale oyunları arazında zirvede yerini alıyor.

Belki de battle royale oyun türünün patlamasında en büyük rol oynayan bu oyun türünün en sade şekli diyebiliriz. 100 kişi bir haritanın içine atlıyorsunuz ve diğer oyuncularla savaşmak için ekipman bulmaya başlıyorsunuz. Gerçekçilik olarak gayet düzgün grafiklere sahip olan oyun ilk çıktığı dönemlerde gerçekten büyük bir ilgi uyandırmıştı. Özellikle ünlü yayıncı “shroud” tarafından çok fazla oynanan ve izlenen oyun bir dönemin en çok oynanan oyunlarından birisi olmuştu.

PUBG’yi diğer oyunlardan daha iyi kılan özelliklerden birisi oyunun gerçekten bir FPS oyunundan bekleneni verebilmesi. Dengeli bir oyun olmak için yıllarını veren PUBG, rakip oyunların çıkması ile çok fazla oyuncu kaybetmiştir. Eskisi kadar oynanmayan ama hala hatırı sayılır bir kitleye sahip olan bu oyun listemizin birinci sırasında yer alıyor.

Fortnite

Fortnite battle royale oyunu

PUBG’ye göre daha optimize bir oyun keyfi yaşatan bu oyun gerçekçilikten bayağı bir uzak kalmış diyebiliriz. PUBG içerisinde bulundurduğu gerçekçi grafikler ile Call of Duty ve Battlefield tarzı bir oyun sunarken, Fortnite ise daha Arcade tarzda bir oyun keyfini oyuncularına aşılıyor.

Oyun yine battle royale mantığı ile çalışıyor ama PUBG’den onu ayıran büyük bir özellik var. Bu özellik ise oyun içerisinde savunma için inşa edebildiğiniz duvarlar. Oyun içerisinde baltanızla birlikte ağaçları, binaları kesip elde edeceğiniz hammaddeler ile rakiplerinizden korunmak için önünüze barikatlar dikebiliyorsunuz. Oyunun ilerleyen safhalarında ise bu hammaddeleri yukarı doğru merdiven yaparak yüksek bölgeleri ele geçirmek için kullanabiliyorsunuz. Oyun bu tarzı ile biraz küçük yaş oyuncuların ilgisini çekmiş olsa da şu an bile hala hatırı sayılır bir oyuncu kitlesine sahip.

Call of Duty Warzone

COD Warzone en iyi battle royale oyunları

FPS oyunlarının en eski ve en iyilerinden olan Call of Duty, 10 Mart 2020 tarihinde çıkardığı Modern Warfare oyununda bir Battle Royale mod yayınladı. Warzone adlı bu oyun modu kısa süre içerisinde gerçekten büyük bir oyuncu kitlesine ulaştı. Mod yayınlandığı andan itibaren ünlü yayıncılar tarafından oynanarak en iyi battle royale oyunları arasında kendine yer edinmeyi başardı.

Yine PUBG tarzında bir Battle Royale mantığı güden bu oyun, bir Call of Duty yapımı olduğu için çok fazla ilgi gördü. Oyun içerisinde çok kaliteli grafikler ve gelişmiş mekanikler vardı. Bu sayede oyun kısa sürede profesyonel turnuvalara ev sahipliği yapmayı başardı. Bu turnuvalarda ise yine büyük yayıncılar mücadele ederek oyunun reklamını yaparak oyunu daha büyük yerlere taşıdı. Oyun içerisinde bulundurduğu Perk, Silah Modifikasyonu gibi özellikler ile diğer Battle Royale oyunlarından daha fazla opsiyona sahip olduğunu gösterdi. Bu sayede yeni gelen güncellemeler ile oyun hala güncel ve birçok oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor.

Apex Legends

Apex Legends Battle Royale Oyunları

Battle Royale oyunlarının zirvede olduğu 2019 döneminde Electronic Arts firması da bu furyadan geri kalmadı ve Apex Legends oyununu piyasaya sürdü.

Oyun içerisinde birçok karakter yayınlayarak her bir karaktere farklı özellik yükleyen şirket, büyük bir oyuncu kitlesinin dikkatini çekti. Çünkü insanlar karakterlerin yeteneklerini kullanabildiği birçok MOBA oyunu oynuyordu. Bu tecrübeyi FPS türü ile birleştiren bir oyunu gerçekten birçok insan sevdi diyebiliriz. Klasik bir Battle Royale mantığını büyük yetenekleri olan karakterler ile birleştirince oyun karşı konulamaz bir oyuna dönüştü. Ayrıca Electronic Arts şirketinin oyunun yapımını üstlenmesi de birçok oyuncunun oyunu oynamasına vesile oldu.

Hyper Scape

Hyper Scape

Biraz geçte olsa yine eşsiz bir oyun deneyimine sahip bu oyunla Battle Royale oyun piyasasına girmeyi başaran Ubisoft şirketi, Twitch adlı yayın platformunda oyunun reklamını yapmıştır. Büyük yayıncıların deneyerek oynadığı oyun kısa sürede birçok oyuncuya ulaşmasına rağmen diğer oyunlar kadar kalıcılık sürdüremedi. Oyun içerisinde loot kısmının çok fazla ön planda olduğundan şikayet eden oyuncular kısa sürede ikiye bölündü diyebiliriz. Hala oyuncuya sahip olmasına rağmen ilk çıktığı günler kadar revaçta olmayan bu oyun listemizde beşinci sırada yer alıyor.

Yapılan Yorumlar
  • Avatar for Muhammed Muhammed dedi ki:

    Siteniz çok güzel içerikleri var.
    Herkese yayıkabilmesi için paylaşacağım.
    Bu siteden herkes faydalansın.

Bir Yorum Yapın