2020 Yılında En Çok Para Kazanan Mobil Oyunlar

Okunuyor 2020 Yılında En Çok Para Kazanan Mobil Oyunlar

2020 yılı mobil oyunların şimdiye kadar en fazla nasibini aldığı yıl oldu. Mobil oyun pazarında bu yıl COVID-19 pandemisinin de büyük etkisiyle 2019 yılına kıyasla %19,5’lik artış yaşandı. Bu büyümeyle birlikte sektörün değeri tam 75,4 Milyar dolara ulaştı. İnsanlar evlerinde kapalı kalmışken eğlenceli vakit geçirebileceği uğraş arayışında olmaları ve mobil oyunlara yönelmeleri tahmin edilmesi zor bir durum değil.

Mobil oyun sektörü bu denli büyümüşken, sadece 2020 yılında 1 milyar dolardan daha fazla kazanan oyunlar da var. En çok kazanan mobil oyunların yapımları ise Çin, Japon ve Amerikalı oyun şirketlerine ait.

Sensor Tower’ın paylaştığı verilere göre 2020 yılında toplamda 7 milyar dolardan fazla kazanan 5 mobil oyunu derledik.

2020 Yılında En Çok Kazanan Mobil Oyunlar

1- PUBG Mobile

pubg mobile en çok kazanan mobil oyun

2020 yılında tam 2,6 Miyar dolar kazanarak listeye birinci sıradan giren PUBG Mobile, dünya çapında milyonlarca mobil oyuncunun gözdesi olan bir battle royale oyunudur. En çok kazanan mobil oyun geçen yıla kıyasla bu yıl %64.3’lük büyüme elde etti.

En iyi battle royale oyunları arasında da kendine yer edinmeyi başaran PUBG Mobile, Çinli oyun şirketi Tencent Games tarafından 2018 yılında çıkarıldı ve hızlı bir yükseliş ile büyük başarılar elde etti.

2- Honor of Kings

honor of kings en çok kazanan mobil oyunlar

En çok para kazanan mobil oyunlar arasında ikinci olan Honor of Kings 2020 yılında 2.5 milyar dolarlık gelir elde etti. Honor of Kings TiMi Studios tarafından geliştirilen ve League of Legends gibi mobilde oynanabilen
MOBA türünde bir oyunudur. Beş kişilik takımlar halinde oynanan oyun, Çin pazarında Android ve IOS platformlarında Tencent Games tarafından 2015 yılında yayınlandı.

Fark ettiyseniz 2020 yılının en çok kazanan 2 mobil oyununda Tencent Games ismi geçiyor. Bu durum, Çinli oyun şirketinin bu yıl servetine servet kattığının bir göstergesi olarak görülebilir.

3- Pokemon GO

pokemon go en çok kazanan oyunlar

2016 yılında piyasaya sürülen Pokemon GO, ilk çıktığı zamanlarda tüm dünyayı kasıp kavurmuş ve milyonlarca insanın sokakta saatlerce Pokemon aramasını sağlamıştı. İlk çıktığı zaman kadar olmasa da 2020 yılında Pokemon GO popülerliğini sürdürerek
en çok kazanan mobil oyunlar arasına girmeyi başarmış.

Pandemi döneminde, insanların Pokemon aramak için dışarı çıkması pek mümkün gözükmese de Pokemon bulma oyunu 2019 yılına nazaran %31.5’lik büyüme elde ederek bu yıl 1.2 milyar dolarlık kazanç sağlamış.

4- Coin Master

Coin Master, Moon Games tarafından 2015 yılında piyasaya sürüldü. 2019 yılında İngiltere ve Almanya’da en çok hasılat yapan oyun oldu. 2020 yılında ise tam 1.1 milyar dolarlık hasılat yaparak en çok kazanan mobil oyunlar arasına girmeyi başarmış.

Bir köy inşa etme oyunu olan Coin Master, diğer köy inşa etme oyunlarından farklı olarak kumar ile köy inşa etmenizi sağlayan sisteme sahiptir. Oyunda her saatte 7 defa jeton döndürme hakkınız bulunuyor. Şansınıza 3 aynı jeton denk gelirse köyünüzü geliştirmek için kullanabileceğiniz oyun içi altınlar kazanıyorsunuz. Ayrıca diğer köylere de saldırı yaparak oyun içindeki paranızı artırabilirsiniz.

5- Roblox

roblox

Roblox 2020 yılında geçen yıla göre neredeyse iki kat daha fazla kazanarak 1.1 milyar dolar gelir elde etmeyi başarmış. Üstelik bu gelir sadece mobil oyunu için geçerli. Oyun aylık 100 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip. Roblox’un PC ve XBOX sürümü de mevcut ve bu platformlarda da milyonlarca aktif kullanıcısı bulunuyor.

Roblox basit bir oyun değil bir oyun yapma oyunudur. Kullanıcılar Roblox Studio oyun motoru ile kendilerine bir Roblox oyunu tasarlayabilir ve diğer oyuncular ile tasarladıkları oyunları oynayabilirler. Roblox’u diğer oyunlardan ayıran en önemli özelliği budur. Ayrıca oyuncular oyun içinde kostüm ve karakter görünüşü de tasarlayabilir ve tasarımlarını satarak oyun içinde Robux kazanıp gerçek paraya çevirebilirler.
Doğal olarak oyunun yapımcı şirketi oyun içi satışlardan belirli bir komisyon alıyor.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın