2021 Yılında Yayınlanacak Netflix Türk Dizi ve Filmleri

Okunuyor 2021 Yılında Yayınlanacak Netflix Türk Dizi ve Filmleri

Netflix 2021 Türk yapımları ile sezona hazırlanıyor. Türkiye pazarına girmesi ile pek çok dizi ve film yatırımlarına başlayan Netflix dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla büyüyor. Yeni sezonda da pek çok orijinal Türk yapımına yer verilecek.

2021 Yılında Çıkacak Netflix Türk Yapımları

Her dönem konusu, hikâyesi ya da yapımı ile farklı işlere yer veren Netflix, 2021’de çıkacak yabancı diziler kadar bünyesinde bulundurduğu iddialı Türk yapımları ile adından söz ettiriyor. Netflix 2021 Türk yapımları ile yeni dönemde izleyici çok güzel işler bekliyor. Netflix dizileri yeni sezon tarihleri de yavaş yavaş belirleniyor.

1. Kod Adı: Kulüp

Kod Adı: Kulüp Netflix 2021 Türk Dizileri

Yönetmen: Zeynep Günay Tan ve Seren Yüce

Senaryo: Necati Şahin, Ayşin Akbulut, Serkan Yörük, Bengü Üçüncü ve Rana Dizer

Dizinin kadrosunda Gökçe Bahadır, Barış Arduç ve Salih Bademci gibi ünlü isimler yer alıyor.

Netflix 2021 Türk yapımları arasında olan dizi, 1955 yılı İstanbul’unda eski bir dönemde geçiyor. Dizide eski bir mahkûm olan Matilda ve hapisten çıkana kadar varlığını bilmediği kızı Raşel’in yaşam mücadelesi anlatılacak.

Dizinin baş karakteri olan Matilda, ünlü bir gece kulübünde çalışır. Kızı Raşel’in varlığını öğrendikten sonra kendisini affettirmek için uğraşır ayrıca çalıştığı kulüpteki patronu ve kıskanç yöneticisine karşı da mücadele verir.

2. Fatma

Fatma - Netflix 2021 Dizileri

Yönetmen: Özer Feyzioğlu

Senaryo: Özgür Önürme

Uzun sezon süren dizilerin olduğu gibi yeni başlayan diziler de bulunuyor. Bu dizilerden biri olan Fatma dizisinde başrol oyuncuları, Burcu Biricik ve Uğur Yücel olur.

Başrol oyuncuları haricide dizide; Mehmet Yılmaz Ak, Olgun Toker, Hazal Türesan, Deniz Hamzaoğlu, Gülçin Kültür Şahin ve Çağdaş Onur Öztürk gibi oyuncular da yer alıyor. Özgür Önürme, dizinin senaryosunu yazıyor Özer Feyzioğlu ise dizinin yönetmenliğini yapıyor.

Burcu Biricik, evlere temizliğe giden Fatma karakterini canlandırıyor. Fatma’nın kocası Sefer ise kayıptır ve Fatma kayıp kocası Sefer’i ararken cinayet işler. Bu cinayetin ardından Fatma hem geçmişi hem de sırları ile yüzleşmeye başlar. Fatma Netflix 2021 projelerinden biri olup dizi, Netflix 2021 Türk Yapımları arasında yayın hayatına başlayacak.

3. 50m2

50 metrekare dizi

Engin Öztürk’ün Gölge karakterine hayat verdiği dizide yaşamından mutlu olmayan ve hayatını değiştirmeye çalışan biri görülüyor. Gölge, çocukluğuna dair hiçbir şeyi hatırlamaz aynı zamanda onu büyüten Servet Nadir’in pis işlerini yerine getirir. Zaman içerisinde kendi ile bağlantılı sırları araştırmaya başlar ve bir yalanın içinde olduğu ortaya çıkar

Netflix 2021 Türk Yapımları arasında olan dizinin yapımcılığı BKM’ye ait. Dizinin senaryosunu Burak Aksak yazarken yönetmen koltuğunu da Selçuk Aydemir ile paylaşıyor. Dizi, 27 Ocak 2021 tarihinde Türkiye ile beraber 190 ülkede daha gösterime girecek.

4. Pera Palas’ta Gece Yarısı

pera palasta gece yarısı

Charles King adlı yazarın aynı adlı kitabından uyarlanan dizi, Elif Usman tarafından kaleme alınıyor. Emre Şahin ise dizinin yönetmen koltuğunda yer alıyor.

Esra genç bir gazetecidir ve dizinin konusu da Esra’nın Pera Palas Otelini görmesi üzerinden başlar. Sekiz bölüm şeklinde kurgulanan dizide Esra, otel hakkında yazı yazmak için araştırma yapar ve bu esnada yanlışlıkla tarihi odalardan birinin kapısını açar ve geçmişe yolculuk başlar.

Pera Palas’ta Gece Yarısı Netflix Türk dizileri arasında en ilginç çekici dizilerden biri olacağa benziyor.

5. Uysallar

Uysallar Netflix Dizisi

Ay Yapım imzası taşıyan yapımın yönetmen koltuğunda Onur Saylak yer alıyor. Senaryosu ise Hakan Günday tarafından yazılan dizi bir ailenin hayatı üzerinden ilerliyor.

Oktay Uysal bir mimardır ve gizli olarak punk hayatı yaşar. Kendisinin yaşadığı punk hayatını ailesi dâhil kimse bilmez. Eşi ve ailesinin de birbirinden gizlediği şeyler vardır. Bu ailenin her bireyi kendi hayatlarını kurarken birbirlerine yalan söyler.

6. Mücadele Çıkmazı

Mücadele Çıkmazı

Yeni projelerden biri olan film, yeni sezonun en iddialı yapımları arasında gösteriliyor. Yakışıklı oyuncu Çağatay Ulusoy’un başrolde olduğu filmde Emir Ali Doğrul da yer alıyor. Filmin yönetmenliği Can Ulkay’a ait. Mart 2021’de yayınlanacak filmin senaryosunu Ercan Mehmet Erdem kaleme almış.

Filmde kâğıt toplayıcısı Mehmet ile küçük Ali’nin yaşadıkları dostluk anlatılıyor. Mehmet, mahalledeki çöp toplama deposunu işletir ve kendisinin en büyük destekçisi de Tahsin Baba’dır. Mehmet bir yandan Ali’yi ailesine kavuşturmaya çalışır öte yandan da Ali ile güzel bir ikili olur.

7. Sen Hiç Ateş Böceği Gördün Mü?

sen hiç ateş böceği gördün mü

Sen Hiç Ateşböceği Gördün Mü ile yıllarca ödül alınan ve gişe rekorları kıran adeta bir tiyatro klasiğine dönen yapım uzun aradan sonra modern uyarlaması ile Netflix 2021 Türk yapımları arasına giriyor.

Film, İstanbul’da dünyaya gelen üstün zekalı Gülseren’in ailesiyle birlikte yaşadıkları çevreye ayak uydurma çabalarını anlatacak.

Andaç Haznedaroğlu, filmin yönetmen koltuğunda yer alıyor. Filmin başrolünde ise Patron karakterini canlandıran Yılmaz Erdoğan ile Ecem Erkek var. Başrol haricinde oyuncu kadrosu da Engin Alkan, Merve Dizdar, Devrim Yakut, Ushan Çakır ve Bülent Çolak şeklindedir

8. Azizler

azizler netflix türk dizisi

Netflix 2021 Türk yapımları arasına bomba gibi düşecek bir filmi daha geliyor. Yağmur-Durul-Taylan kardeşler tarafından filmin yönetmenliği gerçekleştiriliyor. Azizler filminin başrolünde yer alan Engin Günaydın’a Haluk Bilginer, Fatih Artman, İrem Sak, Binnur Kaya ve Öner Erkan gibi yetenekli oyuncular eşlik ediyor. Filmin senaryosunu ise Berkun Oya kalem alıyor.

Gençlik yıllarının sonuna gelen ve hayatından memnun olmayan Aziz’in hikâyesinin konu alındığı filmde, Aziz’in yıllardır sevmediği bir işte çalıştığı ve kurduğu mesleki hayallerden uzakta olduğu anlatılıyor.

Sevgilisi Burcu ile dört yıldır süren ilişkisini ise artık sonlandırma kararı alır. Yalnız kalmak ve sadece kendisi ile vakit geçirmeye geçirmek isteyen Aziz, özgürleşmek isterken karşısına beklenmediği bir fırsat çıkıyor.

9. 96 Yazı

96 Yazı - Netflix Türk Dizisi

2021 yılında çıkacak Netflix yapımları arasında olan film, 2021 yılının Haziran ayında yayınlanacak.

1996 senesinin yaz aylarında bir grup gencin yaşadıkları anlatılıyor. Aşkı ve hayatı tanımaya başlayan gençler sonunda hüznü de tadarlar.

Sıcacık bir gençlik filmi olan 96 Yazı filminin başrollerini Ece Çeşmioğlu, Süreyya Güzel, Fatih Şahin, Aslıhan Malbora, Halit Özgür Sarı ve Kubilay Tunçer paylaşıyor.

10. Beni Çok Sev

Beni çok sev

7. Koğuştaki Mucize filminin yönetmeni olan Mehmet Ada Öztekin, Beni Çok Sev filminin de yönetmenliğini yapıyor. Filmin başrollerinde Sarp Akkaya ve Songül Öden yer alacak.

Filmde hapishanede uzun süredir yatan Musa’nın kendisine söylenen yalanları öğrenmesi ve bunlarla yüzleşmesi anlatılacak. Musa, hapishaneden gardiyanlar eşliğinde sadece bir günlüğüne köyüne kızını görmesi için çıkartılır. 14 yıldan aradan sonra ilk defa eski karısı, annesi ve kızı ile karşılaşır. Kızı ile ilk karşılaşması olur.

Birbirine yabancı olan baba-kız bir gün boyunca harika vakit geçirseler de Musa’yı rahatsız eden bir şey vardır. Yonca, Musa’nın gerçek kızı değildir, kızı öldürülmüştür. Musa her ne kadar hapishaneye dönmek zorunda olsa da bir yandan da kızın başına gelenleri öğrenmek ister.

Netflix 2021 yılında Türk dizi ve filmlerine daha fazla yatırım yapacakmış gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilecek Diğer İçerikler:

2021 Yılında Vizyona Girecek 7 Aksiyon Filmi

Netflix Belgeselleri: En İyi 10 Belgesel

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın