2020 Yılında Adından Söz Ettirecek Oyunlar

 2020 Yılında Adından Söz Ettirecek Oyunlar
Okunuyor 2020 Yılında Adından Söz Ettirecek Oyunlar

2020 yılında çıkacak oyunlar ile yeni çağa geçiş yapılacak. Hali hazırda var olan seri oyunlarda da gelişen grafik ve hikayeler ile bambaşka bir oyun deneyimi sunacak. 2019 Yılında yapılan E3 sempozyumunda 2020 yılı için çıkış tarihi açıklanan pek çok oyuna sizler için derleyip toparladık. Gelin şimdi bu oyunların konuları, çıkış tarihleri, fiyatları ve sistem gereksinimlerine biraz yakından bakalım.

Watch Dogs: Legion

Watch Dogs Legion | 2020 yılında Çıkacak En iyi Oyunlar
Watch Dogs Legion | 2020 yılında Çıkacak Oyunlar

Ubisoft tarafından yeni bir evren oluşturarak hazırlanan ve yayınlanan Watch Dogs: Legion 6 Mart 2020 tarihinde satışa çıkacak. 2019 yılında E3 konferansında da Watch Dogs serisinin son oyunu olan Legion için hem çıkış tarihi hem de oyunun Londra’da geçeceği duyurulmuştu.

Önerilen Yazı: En İyi Mobil Oyunlar Hangileri?

Oyun konusunun temeli direniş üzerine kurulu. İnsanlar, her şeyi gören bir teknoloji ile gözeten devlet tarafından baskı altında tutulurlar. Sokaklarda özel askerler ve zayıf halkı sömüren çeteler bulunuyor. Yani Londra çökmek üzeredir.  Onu geri kazanmak için düşmanın arasına sızarak, orada yaşayan herkesi direnişe ikna etmek için uğraşacaksınız. Londra’nın geleceği ancak buna bağlıdır.

Watch Dogs: Legion
Watch Dogs: Legion

Gruba katılan herkesi seçip, o karakter ile oyuna devam edebileceğiniz çok farklı bir oynanış imkanı sunuyor. Hepsi, bir geçmişe, bir kişiliğe ve yeteneklere sahiplerdir. Teknolojinin son noktasında olan bu yeni düzende düşmanın her kalesine sızıp savaşarak Londra’yı kurtarmaya çalışacaksınız.

Watch Dogs: Legion fiyatı 4 paket olarak sunulacağı için değişiklik gösteriyor. Standart Edition 59.99 dolar, Gold Edition 99.99 dolar, Ultimate Edition 119.99 dolar, Collector Edition 189.99 dolar olarak belirlendi. Playstation 4 ve XBoxOne platformunda Ultimate Edition satışa çıkmıyor.

Watch Dogs: Legion Sistem Gereksinimleri

Oyun kapsamlı bir açık dünya düzeninde oynanmasına karşın çok fazla sinematik özellik olmadığı ve zorlayıcı grafiklere sahip olmadığı için çok fazla güçlü bir sisteme gerek duymuyor.

Minimum Sistem Önerisi;

  • İntel Core 2 Q8400 2,66 GHZ İşletim sistemi
  • 6 GB Ram
  • 1 GB Ekran kartı oyunu oynayabilmek için yeterli olacaktır

Dying Light 2

Dying Light 2 | 2020 Yılında Çıkacak Oyunlar
Dying Light 2 | 2020 Yılında Çıkacak Oyunlar

Techland tarafından geliştirilen Dying Light 2 oyunu çok iddialı geliyor. İnsanlığın bir virüs etkisi altında kaldığı ve yaşamın tükenmek üzere olduğu zamanları anlatıyor. Ayakta kalan insanların, hastalıkla ve modern karanlık bir dünyada yaşam mücadelelerine tanıklık ediyoruz.

Ancak sadece virüsle mücadele yok tabi. Kötü niyetli gruplar, açlıktan ne yapacağını bilemeyen değişmiş insanlar, şiddetin ve yağmanın baş mimarları eşkıyalar her yerdeler. Walking Dead filmi esintisi taşıdığını söyleyebiliriz. Geceleri ortaya çıkan o virüslülerden korunmak iç de kolay olmuyor.

Dying Light 2
Dying Light 2

Dying Light 2 oyunun kahramanı Aiden Caldwell karakterini yönlendiriyoruz. Üstün dövüş yeteneği ve çevikliği sayesinde hayatta kalabilmek için her yolu deniyoruz. Karakterin benzersiz yeteneklere sahip oluşu, toplumun kaderini belirleyecek. Tüm oyun boyunca sadece 4 kişi ile işbirliğine girilebiliyor.

Dying Light 2 oyunu 2020 yılı ilkbahar aylarında çıkılacağı ön görülüyor. Ancak son zamanlarda sıkça oyunların çıkış tarihi erteleniyor. Bu furyaya katılır mı göreceğiz. Dying Light 2 fiyatı 59.99 dolar belirlendi.

Dying Light 2 İçin Önerilen Minimum Sistem;

  • İntel Core İ3 3,6 GHZ hızında işlemci
  • 8 GB Ram
  • 4 GB Nvidia GeForce GTX 970

Skull & Bones

Skull & Bones
Skull & Bones

Skull & Bones, son zamanlarda yapılmış en muhteşem korsan oyunlarından biri. Oyunun yayınlayacak olan Ubisoft 2019 çıkması beklenen oyunu 2020 yılı ikinci yarısına ertelediğini duyurmuştu. Oyunun daha kaliteli bir hal alması için böyle bir karar aldıklarını belirttiler.

Skull And Bones Konusu

Oyunda hikaye modu ve tekli oynanabilen mod yer alacak. Aynı zamanda son geliştirmelerle birlikte multiplayer olarak oynanabileceği gelen haberler arasında yer alıyor. Kontrol ettiğimiz karakter, sonradan görme bir haydut ’un emri altına girmeyi reddetmesiyle mücadeleye başlar. Sakin ve engin denizlere açılır. Dünyada ki zenginlikleri ve sömürge bir düzen oluşturmaya çalışan güçlü korsanlar birbirine girer. Bu suların hakimi olmak isteyen karakterimizde güçlü bir filo kurup, ticaret gemilerine korsanlardan önce saldırarak ganimeti toplamak isteyecek.

Skull and Bones
Skull and Bones

Ubisoft şirketinin 2017 yılında ilk tanıtıma yaptığında çok da yeterli olmayan bir grafik ve konusu vardı. Ancak bu son ertelemelerle birlikte çok daha iyi bir şey çıkartacağından kuşku yok.

Skull & Bones fiyatı resmi olarak Türkiye için belli değil. Ancak bu tip durumlarda yurt dışı fiyatları dolar üzerinden olduğu için o fiyatlara yakın bir şekilde satışa çıkıyor. Yani Skull & Bones fiyatı 59.99 dolar olarak satışa çıkacaktır.

Skull & Bones Minimum Sistem Gereksinimleri

  • İntel Core İ5-2500  işlemci
  • GeForce GTX 960 Ekran Kartı 2 GB
  • SSD Hard Disk ve 50 GB boş alan
  • 8 GB Ram

Ghost of Tsushima

Ghost of Tsushima
Ghost of Tsushima | 2020 Yılında Çıkacak Oyunlar

Ghost of Tsushima oyununu Playstation 4 için geliştiriciliğini özel olarak yapan Sucker Punch, oyun severlerin merakını arttırıyor. 2017 yılında fragman yayınlanmasının artından tam 3 yıl geçti ve nihayet oyun 2020 yılında çıkacak. Playstation 4 için özel olarak çıkartılacak olan oyun 2020 yılı yaz aylarında oyun severlerle buluşacağı kesinleşti gibi diyebiliriz. Sucker Punch tarafından yapılan bu oyun, kendi oyunlarının arasında en çok üstüne düştüğü ve geniş bir kapsamda ele aldığı oyun diyebiliriz.

Ghost of Tsushima Konusu

13. yy ‘da Moğollar tarafından ele geçirilen Japonya’ya ait Tsushima adasında ki bir kahramanı anlatıyor. Yönlendirilen karakter Jin Sakai, uzun süre samuray eğitimi almış ve sonunda da Ninja olmuştur. Moğalların istilaları kendi bulundukları küçük nüfuslu bölgeye kadar ulaşmıştı. Buranın tüm umudu artık Jin Sakai’nin ellerindeydi.

Ghost Of Tsushima
Ghost Of Tsushima

Oyunda bol miktarda şiddet içerecek ve adeta kan gövdeyi götürecek. En önemli ve en çok beğenilen tarafı ise tarihsel gerçeklik olarak görünüyor. Oyunda dil seçenekleri içinde Türkçe olacak mı bilinmiyor ama atmosferi tam anlamıyla hissetmek bakımından Japonca ya da Moğolca seçenekleri oyun kalitesini daha da arttıracaktır. Oyunda son dönemlerde de moda olmaya başlayan zorluk derecelendirmeleri olacak. Eğer dövüşünüze güveniyorsanız zorlu seçeneği seçebilir ya da hikayenin tadını almak ve oyunu keşfetmek içinde kolay modu seçerek oynayabilirsiniz.

Ghost of Tsushima fiyatı hakkında henüz ortaya çıkmış bir rakam yok. Çıkış tarihi yaklaştıkça fiyatı hakkında bilgiler gelecektir.

Oynanabilen minimum sistem gereksinimi içinde henüz bir bilgi paylaşılmadı. Buradan şunu çıkartmamız mümkündür. Oyun ciddi anlamda geliştirilmeye devam ediyor. Bunun neticesinde de grafikler ve oyun teması nasıl bir hal alacak göreceğiz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın