Xiaomi Mi 10 Lite 5G’nin Bazı Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu

 Xiaomi Mi 10 Lite 5G’nin Bazı Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu
Okunuyor Xiaomi Mi 10 Lite 5G’nin Bazı Özellikleri ve Fiyatı Belli Oldu

Online tanıtılan cihazlar arasına Xiaomi Mi 10 Lite da eklendi. Yeni 5G özellikli cihazın tanıtımı çok beklenen bir durum değildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle online cihaz tanıtımları tüm hızıyla devam ediyor. Bu cihazların arasına Xiaomi Mi 10 Lite 5G de eklendi. Açıkçası Lite versiyonunun tanıtımı birçok kişi tarafından beklenmiyordu. Ancak Çinli teknoloji devi yeni cihazını tüm dünyaya duyurdu. Bildiğiniz gibi Xiaomi, telefondan tutun ev eşyalarına kadar birçok eşya üretiyor.

Marka geçtiğimiz senelerden beri popülerliğini hızla arttırıyor. Özellikle bir başka Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei’nin Google ve ABD krizlerinden sonra Xiaomi için bir fırsat doğmuş oldu. Geçtiğimiz dönemlerde Mi 8 ve Mi 8 Pro ile oldukça başarılı işler çıkartan firma bu sene de yeni cihazlarını tanıtmaya devam ediyor. Mi 10 serilerini duyurmaya devam eden firma bu aileye Lite adında yeni bir cihazını daha ekliyor. Yeni cihazın özellikleri ve fiyatı nasıl olacak? Yazımızda bu soruların cevaplarını vermeye çalışacağız.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G Hangi Donanımlara Sahip?

Xiaomi mi 10 lite özellikleri ve fiyatı

Xiaomi Mi 10 Lite 5G içerisinde yer alan işlemci Snapdragon 765G. Bildiğiniz üzere diğer versiyonlarda Snapdragon 865 5G mevcut. Ancak cihazın fiyatı açısından firma işlemci değişikliğine gitmiş. 765G işlemcisi diğer birçok işlemcilerde olduğu gibi 5G teknolojisini destekliyor. Üstelik işlemci içerisinde entegre 5G modem bile mevcut. İşlemci 2.4 GHz ve 2.2 GHz hızlarında çalışan çekirdeklere sahip. Diğer çekirdekler ise 1.8 GHz hızında işlem yapıyorlar. Ayrıca işlemcinin düşük güç tüketimi ile yüksek performans verebildiğini de söyleyelim.

Son zamanlarda ekrana gömülü parmak izi okuyucuları oldukça yaygınlaştı. İşte bu cihazda 6,57 inçlik bir ekranla geliyor ve bu ekranda gömülü parmak izi okuyucusu mevcut. Ayrıca ekranının AMOLED TrueColor olduğunu da belirtelim. Yeni telefonun bataryası 4.160 mAh kapasiteye ve 20W hızlı şarj desteğine sahip. Kameraya baktığımızda ise son dönemde alışık olduğumuz dörtlü kamera görüyoruz. Cihazda 48MP birincil olmak üzere + 3 adet kamera mevcut.

Xiaomi Mi 10 Lite 5G Özellikleri

Özellikleri detaylı şekilde aşağıya bırakmadan önce cihazın tüm özelliklerinin henüz belli olmadığını belirtelim. Yeni telefonun belli olan özellikleri ise şu şekilde;

Ağırlık: 195 Gr.

RAM: Belli Değil (İşlemci LPDDR4X destekliyor)

Ekran: AMOLED TrueColor, 6,57 inç Full HD+

İşlemci: Snapdragon 765G (2.4 GHz + 2.2 GHz + 1.8 GHz)

Dahili ve harici depolama: 64/128 GB

Arka Kameralar: 48 MP birincil kamera ve + 3 adet kamera

Ön kamera: 16 MP

Bağlantı: 5G

İşletim sistemi: Android 10

Batarya: 4.160 mAh kapasite, 20W hızlı şarj

Fiyatı ve Çıkış Tarihi

xiaomi mi 10 lite fiyatı ve çıkış tarihi

Yeni cihazın fiyatına gelecek olursak Avrupa için ne derece ideal biraz tartışılabilir. Xiaomi Mi 10 Lite 5G, bildiğiniz gibi depolama alanında 2 farklı seçeneğe sahip olacak. 64 GB versiyon 349 Euro, 128 GB versiyon ise 399 Euro’dan satışa sunulacak. Yeni akıllı telefonun Avrupa’da Mayıs ayında satışa sunulması bekleniyor.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın