2020 Yılında Çıkmış En İyi Oyunlar

Okunuyor 2020 Yılında Çıkmış En İyi Oyunlar

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi iler birlikte oyun sektörü de kendini geliştirmeye devam ediyor. 2020’nin en iyi oyunları listesine girmeyi başaran oyunlar hem yeni teknolojiden yararlanmış durumda hem de kendini geliştirmiş durumda.

2020 Yılı RTX teknolojisi ve VR teknolojisinin gelişim yıllarından birisi oldu. Grafik kalitesinden oynanış kalitesine kadar büyük sıçramalar yaşandı. Bu yılı “Oyun yılı” olarak tabir etmek elbette yanlış olmayacaktır.

İşte 2020 Yılında piyasaya giriş yapmış, hem oynanış hem de grafik kalitesi sayesinde kendini diğer oyunlardan ayıran oyunlar.

2020’nin En İyi Oyunları

Assasin’s Creed Valhalla

assasin's creed valhalla 2020'nin en iyi oyunları

Assasin’s Creed Valhalla, 2020 yılında çıkış yapmış olan bu Assasin’s Creed oyun versiyonu en sevilenler arasında yer almayı başarmış durumda.

Ubisoft firması tarafından piyasaya sürülen oyunun bu serisinde Viking ortamını tam anlamı ile yaşamanız mümkün durumda. Assasin’s Creed serisi genel olarak bakıldığı zaman “Buglar” ile dolu olarak biliniyor. Ancak Ubisoft serinin bu bölümünde hem grafik hem de oyun hataları konusunda kendini en iyi şekilde geliştirmiş durumda. Assasin’s Creed serisinin belki de gelmiş geçmiş en iyi serisi Valhalla olabilir.

Spiderman Miles Morales

spider man milies morales 2020'nin en iyi oyunları

Spiderman Miles Morales, 2020 Yılında büyük çıkış yapan nadide yapımlardan birisi. Oyun PS5 Sürümüne özel olarak sunulmuş durumda, bu da oyunu ekstra özel kılıyor.

Oyunda, Siderman’ın dostu olan Miles Morales rolünü üsteleniyoruz, oyunun devamında spider-man yanımızda pek kalmıyor, şehirdeki ilk savaştan sonra tamamen yalnız ilerlememiz gerekiyor.

Oyun oldukça büyük bir Hype seviyesine sahip şekilde çıkışını yaptı ancak gelen haberler bu Hype seviyesinin düşmesine neden oldu. PS5’in tüm özelliklerini sonuna kadar kullanan oyun, RTX ile de gözleri kamaştıran bir kalite sunmaktaydı. Ancak alınan son an kararı ile oyuna Türkçe seslendirme ve alt yazı özelliğinin eklenmeyeceği kararı alındı.

Cyberpunk 2077

cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077, belki de 2020 Yılının en büyük Hype seviyesi bu oyundadır. 7 yıldır geliştirilen oyun sonunda çıkışını gerçekleştirdi.

Witcher gibi büyük yapımların yapımı üstlenen CD Project Red tarafından geliştirilen oyun sayısız ertelemeye maruz kaldı. Geleceğin dünyasında geçen hikâye teknolojinin ne kadar gelişmiş olduğunu gözler önüne sermekte. Oynanış ve ara sahnelerin olmaması oyunu farklı bir boyuta taşıyor.

Oyuncuyu tamamen oyun ile birleştirmek isteyen oyun yapımcıları oyunda ara sahne kullanmaktan kaçınmış durumda. Gelişmiş karakter özelleştirme ve RTX teknolojisinin gücünün birleşmesi ile birlikte akıl almaz bir yapım ortaya çıkıyor. Anca oyun içindeki Bug’lar oyuncuları oyundan soğutmaya yetiyor durumda.

Call of Duty Black Ops Cold War

call of duty black ops cold war

Call of Duty Black Ops Cold War, 2020 yılında çıkan bir diğer güzel yapımlardan birisi. Oyun adını diğer oyunların Hype seviyesi nedeni ile güçlü bir şekilde duyurabilmiş durumda değil.

Soğuk savaşı ana tema olarak alan COD’nin bu serisi. Black Ops serisinin beşinci oyunu olarak karşımıza çıkıyor bunun yanı sıra Call Of Duty oyununun da 17. Oyunu olma gururunu taşıyor.

IW Engine 5 teknolojini kullanan bu yapım, grafikleri ve oynanışı açısından oyuncuları aksiyonun tam olarak ortasına çekmeyi başarıyor. Birinci şahıs kameradan oynana en gelişmiş savaş oyunlarından birisi olarak 2020 yılında başarı elde etmiş durumda.

The Last of Us Part 2

the last of us part 2

The Last of Us Part 2, PS4 denildiği zaman akıllara gelen en gelişmiş ve sürükleyici yapımlardan biridir. Oyun hem sunduğu dil seçenekleri hem de oynanış seçenekleri ile en çok tercih edilen oyunlardan birisi.

Naughty Dog firması tarafından geliştirilen oyun hikâye olarak The Last of Us’ın devamını konu almakta. Pos apokaliptik yapıda olan bu aksiyon oyunu, intikam ve güç noktalarında konusu toplamaktadır. Oyun içinde yaşananlar Druckmann’ın İsrail’de yaşayıp büyürken edindiği bilgilerden esinlenilmiştir.

Half Life: Alyx

half life alyx 2020'nin en iyi oyunları

Half Life: Alyx, 2020 Yılında sürpriz bir şekilde çıkış yapan bu oyunun geliştiricisi tahmin edilebilir olduğu gibi Valve firmasıdır. Half-Life 2 den sonra en çok beklenen oyun Half Life 3 oyunu oldu.

2020’nin en iyi oyunları arasında yer alan bu oyun. Oyuncuların yıllardır beklediği 3. Devam oyununa olan hasretin maalesef ki giderilmesine neden olamadı. VR teknolojisinin tekrar Hype yaşamasını sağlayan yapım Half Life: Alyx oldu. Oyun tamamen VR odaklı ilerlemekte.

Hikâye olarak Half-Life 2 Oyununun arasında kalmış bir dünyayı konu alıyor. Bütün aksiyonlar aynı şekilde devam ederken gelişmiş RTX teknolojisi ile birlikte oyun VR ortamına taşınmış durumda.

Ghost of Tsushima

ghost of tsushima

Ghost of Tsushima, 2020’nin en iyi oyunları arsında yer almakta olup Sony tarafından geliştirilen güzel yapımlardan sadece birisidir.

Oyunda genel olarak bir Samuray rolünü üstlenmektesiniz. Japon kültüründen esinlenilerek hazırlanan bu yapımda oynanış ve grafik kalitesi oldukça yüksek düzeyde. Co-op oynanış modelinin yanı sıra çevrimiçi oynanış modelini de sunan oyun. Singleplayer kısmında da güçlü bir hikâyeyi oyuncuya sunmakta.

Jin Sakai karakteri ile maceradan maceraya sürükleneceğiniz, dolu dolu aksiyon zamanları geçirebileceğiniz. Büyüleyici aurası ile sizi oyunun içine hapis edebilecek bir yapım.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler:

2020 Yılının En İyi Battle Royale Oyunları

Steam Kış İndiriminde Kaçırılmayacak Aksiyon Oyunları

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın