2020 Yılında Çıkacak Akıllı Telefonlar Hangileri?

 2020 Yılında Çıkacak Akıllı Telefonlar Hangileri?
Okunuyor 2020 Yılında Çıkacak Akıllı Telefonlar Hangileri?

Teknolojinin gelişmesi ve dev teknoloji şirketlerinin arasındaki amansız rekabet bir zamanlar kullandığımız tuşlu telefonların yerini yüksek çözünürlükte fotoğraf çekebilen, devasa ekranlara sahip olan ve kimsenin elinden düşüremediği akıllı telefonlar aldı.

Günümüze kadar sürekli gelişen akıllı telefon modellerinin kamera sayısı ve ekran gövde oranı giderek yükselerek akıllı telefon tasarımlarında bambaşka bir hal almaya başladı. 2020 yılında çıkacak akıllı telefonlara da bakacak olursak bu tasarımlar gelişmeye devam edecek ve telefonlarda yeni teknolojileri görmeye devam edeceğiz.

Akıllı telefonlar daha ne kadar gelişebilir diye düşünürken gelin 2020 yılında çıkacak olan en iyi akıllı telefon modellerine hep birlikte göz atalım.

Samsung Galaxy S20

Teknoloji devi Samsung yeni çıkaracağı S serisinde isim değişikliği yaparak yeni akıllı telefon modelini Galaxy S20 olarak tanıtacak. Yeni S serisi S20, S20 Plus ve S20 Ultra şeklinde 3 farklı model ile gelecek. Bu modeller arasındaki en büyük fark ise ekran boyutları olacak gibi görünüyor. S20 modeli 6,2 inc, S20 plus modeli 6,7 inc, S20 Ultra modeli ise 6,9 inc ekran boyutuna sahip olacak. Cihazlarda kullanılacak ekran teknolojisi ise muhtemelen 2K AMOLED ekran olacak.

Yeni modellerin tasarımları Samsung’un S8 modelinde kullandığı Infinity Display ve İnfinity-O ile aynı şekilde olacak fakat ön kamera ekranın sağ üst tarafında değil ortasına konumlandırılacak.

Nokia 10

Nokia şirketinin 2020 yılında yeni bir telefon piyasaya süreceği bekleniyor. Yeni çıkacak olan model 5 kameralı Nokia 9’un yerini alacak.  Daha önce piyasaya sürdüğü telefonlardan beklenen ilgiyi alamayan şirketin yeni çıkaracağı model için ortaya çıkan konsept tasarımlara bakılırsa telefon 6 kamera ile birlikte gelecek.

Cihazda 4 eksenli optik resim sabitleyici özelliğine sahip 48 MP dual kameraya sahip olacağı söyleniyor. Ön kamerası ise 16MP selfie kamerası ile birlikte full HD video kaydedebilecek. Ekran boyutunun 6.5 inch olarak geleceği tahmin ediliyor. Snapdragon 865 işlemciye sahip olması beklenen telefonda ayrıca 8GB RAM ve 5G bağlantı desteği de olacak.

Diğer yandan ise birçok telefonda görmeye alıştığımız toza ve suya dayanıklılık özellikleri de bulunacak.

Xiaomi Mi 10

Birçok söylentiye göre Xiaomi yeni çıkaracağı amiral gemisini Mobil Dünya Kongresinden birkaç gün öncesinde Çin’de tanıtacak. Mi 10 ve Mi 10 pro şeklinde 2 farklı modelle birlikte tanıtılacak. Yeni gelecek modeller beraberinde birçok yeni teknolojiyle gelecek. LPDDR5 RAM ise bunlardan birisi.

Xiaomi Mi 10 Snapdragon 865 işlemciye sahip olacağı biliniyor. Bunun yanında 128GB ve 256GB modellerinde 8GB RAM diğer 256GB depolama alanına sahip modelinde ise 12GB RAM bulunacağı konuşuluyor.

Ekranında ise 6.2 inc OLED teknolojisini kullanacak. Bu dev ekranı ise 4500Mah batarya ile aydınlatacak.

Telefonun tasarım tahminlerine göre Xiaomi yeni modelinde çentiğe veda edip kamera için Samsung’un yaptığı gibi ekrana delik ekleyebilir.

LG G9 THİNQ

LG G9 TİHNQ ile ilgili maalesef pek bilgi bulunmuyor ama cihazın 2020 mobil dünya kongresinde tanıtılması bekleniyor. Akıllı telefon piyasasında uzun süredir başarı elde edememiş olan marka yeni çıkaracağı modelde farklı bir tasarımı kullanacağı bekleniyor. Tasarıma göre telefonun arkasında 6 kamera bulunacak. Ön kamerada ise tasarımlarda standart hale gelmeye başlayan ekranda bir delik olacağı biliniyor.

Apple İphone X Fold

Apple şirketi Dünyanın en çok kullanılan telefonlarından olan iphone serisi için şimdiye kadar herhangi bir katlanabilir telefon modeli üretmedi fakat ortaya çıkan konsept tasarımlara ve söylentilere göre Apple 2020 yılında ilk katlanabilir telefonunu piyasaya sürebilir.

Ortaya çıkan konsept tasarımın harika görünmesi Iphone hayranlarını sevindireceğe benziyor. Bu noktada şunu da belirtelim tüm bu tasarımlar bir konsept ve bilgiler ise söylentilere dayanıyor.

Biz yine de söylentiler üzerinden devam ederek cihazın ekran özelliklerinden bahsedelim. Tasarıma göre 1440 X 2960 pixel çözünürlüğünde ve 6.6 inc olan ekran açıldığında ise 2880×2960 pixel çözünürlükte 8.3 inc büyüklüğüne sahip dev bir ekran bizi karşılayacak.

Katlanabilir Iphone modeli için elimizde bulunan tüm bilgileri sizlerle paylaştık. Tüm söylentilere ve konsept tasarıma göre 2020 yılında Apple şirketinin böyle bir cihazı piyasaya çıkarması akıllı telefon sektörünü yerlebir edebilir.

Huawei P40

Huawei şirketi p30 modeli ile akıllı telefon piyasasında kamera denince akla ilk gelen telefon olmayı başarmıştı. Şirketin yeni çıkaracağı amiral gemisi modelinde de aynı unvanını devam ettirmesi bekleniyor.  Bazı kaynaklara göre P40 Pro modelinde kamerasında ilk defa bir telefonda kullanılacak olan 10x optik zum özelliği bulunacak. Telefonun arka tarafında 5 kamera ve ön tarafında ise delikli ekranla birlikte 2 kamera bulunacak.

İlgili Yazı: Huawei P40 Özellikleri ve Fiyatı

Telefonda kirin 990 işlemci kullanılacak ve Google servisleri bulunmayacak. Telefonun çıkış tarihi ise Mart 2020 olarak belirlendi.

2020 Yılında çıkacak olan akıllı telefonlar hakkında düşüncelerinizi yorumlar bölümünde belirtebilirsiniz. Bu arada bütçe dostu bir telefon arıyorsanız en ucuz android telefonlar listemizi 5G uyumlu telefonların hangileri olduğunu merak ediyorsanız 5G uyumlu telefonlar listemizi kontrol edebilirsiniz.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın